Zoeken

Nieuwe annulering Zomeroperatie Marhaba in zicht

28 januari 2021 - 13:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Er bestaan veel twijfels over de uitrol van de zomeroperatie Marhaba tijdens het komend seizoen. Omwille van het hoge aantal coronabesmettingen en sterfgevallen in Europa en Noord-Marokko en het lage aanbod aan coronavaccins, is de organisatie van deze operatie alles behalve zeker.

Tenzij er onverwacht iets veranderd, zal Marhaba 2021 dit jaar niet van start gaan. De Marokkaanse grenzen zijn nog steeds gesloten en het aantal besmettingen en sterfgevallen door het coronavirus in Marokko en in Spanje blijft oplopen. De landen beschikken ook nog niet over de hoeveelheid vaccins die ze nodig hebben om de pandemie het hoofd te bieden.

Al 35 jaar wordt Marhaba gezamenlijk georganiseerd door de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten, om het mogelijk te maken voor mensen die in Europese landen wonen om naar Marokko te kunnen reizen tijdens de zomervakantie. Vorig jaar kon de operatie niet plaatsvinden. De coronapandemie dwong Marokko half maart om de grenzen met Spanje te sluiten.

Aangezien de voorbereidingen voor de organisatie van de zomeroperatie meestal pas rond half mei beginnen, is het nog te vroeg genoeg om een annulering te bevestigen. Het duurt nog een paar weken voordat daar uitsluitsel over kan gegeven worden. Bovendien zou een nieuwe annulering van de zomeropertie Marhaba de genadeslag zijn voor bedrijven die diensten verlenen in het kader van deze operatie. Die hebben in 2020 al een aanzienlijke schade geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team