Zoeken

Onverwachte tegenstander voor Tarik Khbabez tijdens Glory Collision 5

15 juni 2023 - 18:00 - Sport

©

Oorspronkelijk zou de Marokkaans-Nederlandse kickbokser Tarik Khbabez het opnemen tegen de huidige kampioen in het lichtzwaargewicht, Donegi Abena, maar hij krijgt nu op het laatste moment een andere tegenstander, namelijk de Marokkaan Mohamed Amine. De wedstrijd vindt plaats in het kader van een van de grootste kickboksevenementen van het jaar, Glory Collision 5 in Rotterdam Ahoy.

Tarik Khbabez, ook bekend als de "Tank", en "Momine" Mohamed Amine, zullen strijden om de interim-titel in het co-main event van de avond. Khbabez kan zaterdag in Rotterdam Ahoy dus niet strijden om de lichtzwaargewichttitel, nu Abena zich na een ernstige voedselvergiftiging heeft afgemeld. "We zijn totaal in shock en geloven niet dat we het nieuws gekregen hebben dat Tarik niet zal vechten, omdat Donegi claimt ziek te zijn. Naar onze mening klopt dit verhaal niet. Hij zou al twee weken ziek zijn door voedselvergiftiging, maar dan meldt hij zich af in de week van het gevecht", reageerde Khbabez na de annulering.

Lees ook: Tarik Khbabez in actie op 17 juni in Rotterdam

De twee boksers hebben genoeg om het publiek te behagen. Khbabez is de favoriet en staat bekend om zijn spectaculaire gevechten. Hij won de "Fight of the Year" in 2022. Amine komt dit gevecht binnen na een overwinning op Michael Duut tijdens Glory 85 afgelopen april. Hij staat momenteel in de top vijf van lichtzwaargewichten bij Glory.

Lees ook: Khbabez trapt tegenstander uit de ring op Glory 84

Er staan nog vier andere gevechten op het programma: de interim-titels voor zwaargewicht en lichtzwaargewicht en de onbetwiste middengewicht- en weltergewichttitels. Ook van belang is de clash tussen Antonio Plazibat en Tariq "cookie" Osaro voor de interim zwaargewicht titel en een kans om het later dit jaar op te nemen tegen kampioen Rico Verhoeven.

">June 15, 2023

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team