Zoeken

Khbabez viel 19 kilo af om jongeren Schilderswijk te inspireren

10 oktober 2022 - 19:00 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse kickbokser Tarik Khbabez verloor 19 kilo in acht weken om in de Gelredome mee te kunnen doen aan het titelgevecht in de lichtzwaargewichtklasse tijdens Glory Collision 4. Hij hoopte met de wereldtitel en zijn recent behaalde mbo-diploma, een bron van inspiratie te zijn voor jongeren in de Schilderswijk, maar hij werd zaterdagavond verslagen door de Litouwer Sergej Maslobojev.

Na zijn verloren wedstrijd tegen Antonio Plazibat besloot Tarik Khbabez zich te gaan richten op het lichtzwaargewicht en daarom moest hij onder de 95 kilo komen. Om zijn doel te bereiken lette hij de voorbije weken enorm op zijn maaltijden en trainde hij als een bezetene. "Ik ben een diëtist geworden de laatste acht weken", vertelt Khbabez in het AD. "Ik mocht maar tussen de 1600 en 2000 calorieën op een dag binnenkrijgen, dus moest ik goed berekenen wat ik wel en niet mocht eten. Maar ik hield het vol. Ik heb alleen een paar koekjes van mijn moeder gegeten, die waren zo lekker dat ik ze niet kon laten staan."

Lees ook: Tarik Khbabez woedend na nederlaag op Glory Collision 4

Khbabez droomt ervan om jongeren in de Schilderswijk, waar hij zelf ook opgroeide in een kwetsbaar gezin met zes kinderen, te ondersteunen en te inspireren. Hij is in gesprek met de gemeente Den Haag om ambassadeur van de Schilderswijk te worden. "Ik zie het als mijn missie om jongeren daar te helpen, bijvoorbeeld door met ze in gesprek te gaan. Ik weet hoe verleidelijk het is om een andere weg te kiezen, die van het snelle geld. Ik heb een andere keuze gemaakt en hoef ’s avonds niet achterom te kijken. Maar ik ben wél een van hen en wil zorgen dat ook zij een toekomst hebben."

De kickbokser verliet de school op zijn vijftiende, maar schreef zich een paar jaar geleden in voor een versnelde mbo-opleiding in beveiliging. "Ik wilde niet een voorbeeld voor mijn kinderen en andere jongeren zijn van iemand die zijn school niet had afgemaakt. Het neemt niet weg dat het wel even wennen was, zo in een klaslokaal. Mijn klasgenoten konden het niet geloven dat ik daar zat en zeiden: ’Dit heb jij toch niet nodig?’ Toen zei ik: Dit heb je juist nodig, dat gaan jullie ook nog beseffen. Ik word op die school nu vaak gebruikt als voorbeeld. Prachtig, toch?" De 30-jarige kickbokser volgt ook nog een opleiding om brandweerman te worden. "Ik moet nog één toets halen, dan mag ik als brandweerman aan de slag. Ik ben tijdens mijn opleiding al in brandende huizen geweest en heb zelfs een huis betreden waar een koolmonoxidevergiftiging was. Ja, de brandweer, dat zie ik mezelf later wel doen."

Lees ook: Tarik Khbabez verliest van Sergej Maslobojev

Het titelgevecht tussen Khbabez ’The Tank’ en de Litouwer Sergej Maslobojev duurde zaterdagavond vijf ronden. Vooral in de derde en vierde ronde had Khbabez het zwaar. Na een gelijkopgaande laatste ronde besloot de jury dat Maslobojev de winnaar was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team