Zoeken

Ontwikkeling Asilah verloopt soepel

11 januari 2021 - 20:40 - Economie

©

De werkzaamheden in de haven van Asilah onder leiding van het nationaal havenbureau ANP lopen volgens plan. De coronavirus-pandemie heeft niet voor een vertraging gezorgd. Verschillende havens in Marokko ondergaan momenteel een metamorfose.

Het eerste deel van het herontwikkelingsplan voor de haven van Asilah is inmiddels uitgevoerd, meldt Aujourdhui Le Maroc. Zo is er een zeewering uit de haven gehaald en zijn bepaalde delen uitgebaggerd.

Voor het tweede deel zal de toegang tot de kade van de haven verder worden uitgebaggerd. Dit zal het werk van vissers helpen vergemakkelijken en zal de stad inkomsten kunnen genereren dankzij de visserijsector. Zwaardvis vertegenwoordigt 90 procent van de vis die in Asilah wordt gevist.

Bovenal zal het een nieuwe impuls geven aan de sociaaleconomische ontwikkeling van Asilah, de visvangst helpen vergroten en het inkomen van zeevarenden verbeteren. Bovendien maakt zwaardvis meer dan 90% uit van alle aanvoer van visserijproducten in deze haven. In 2020 is het quotum beperkt tot 97 ton van deze vissoort voor de stad Asilah.

De haven van Asilah bestaat in zijn huidige hoedanigheid sinds 1992. De stad heeft ongeveer 500 vissers die hun inkomsten uit de zee halen. Vorig jaar haalden de vissers ongeveer 100 ton vis binnen, wat goed was voor vijf miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team