Zoeken

Rutini al Yawmi: Fatiha en man langer vast, kinderen geplaatst

15 oktober 2022 - 15:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Temara heeft besloten de rechtszaak tegen de YouTubster Fatiha en haar echtgenoot uit te stellen tot 19 oktober. Tegelijkertijd heeft de rechtbank het verzoek van de verdediging om de twee verdachten in vrijheid te stellen afgewezen.

Fatiha, die bekend is van haar omstreden routinevideo’s (Rutini al Yawmi) op YouTube, werd op 7 oktober samen met haar man gearresteerd door de politie in Temara. Het koppel wordt beschuldigd van "openbare zedenschennis, het geven van een slecht voorbeeld aan kinderen en het aanzetten tot criminaliteit".

Lees ook: Fatiha cel in, einde straffeloosheid "rutini al yawmi" video’s?

De rechtbank heeft tijdens de zitting van afgelopen woensdag geëist dat de drie kinderen van het echtpaar (4, 12 en 15 jaar) uit huis worden geplaatst, vanwege de langdurige detentie van hun ouders.

Lees ook: "Routini al yawmi" besproken in parlement

Fatima wist haar video’s, ondanks de controverse, maandenlang te verspreiden. Haar arrestatie volgde op de publicatie van een video die door internetgebruikers werd omschreven als "walgelijk, beschamend, smakeloos, weerzinwekkend en immoreel". 

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team