Zoeken

Omar Hilale zet Algerijnse journalist klem: "Bedankt Habibi!"

31 oktober 2022 - 18:00 - Wereld

©

Omar Hilale, ambassadeur en permanent vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, berispte een Algerijnse journalist op een persconferentie nadat de Veiligheidsraad de resolutie tot verlenging van het mandaat van de vredesmissie Minurso in de Sahara, met een jaar had aangenomen.

"Waarom beschuldigt u Algerije in al uw toespraken en bijdragen? Zelfs vandaag hebt u Algerije meer geciteerd dan het Polisario," wierp een Algerijnse journalist van de Emirati TV-zender Sky News Arabia de Marokkaanse diplomaat toe.

Lees ook: Omar Hilale zet Algerijnse tegenhanger Nadir El Arabaoui op zijn plek

De reactie van Omar Hilale heeft niet lang op zich laten wachten. "Sky News Arabia spreekt nu namens Algerije en verdedigt het. Waarom sprak ik over Algerije? Omdat Algerije het enige land is dat het Polisario heeft opgericht, bewapend en diplomatiek gesteund", antwoordde de Marokkaanse ambassadeur. Hij besloot met de woorden: "Bedankt, Habibi". (Red: ’Habibi’ betekent in de volksmond ‘Schatje’).

Lees ook: Omar Hilale confronteert Algerije met tegenstrijdigheden bij VN (video)

Donderdag heeft de Veiligheidsraad het mandaat van de VN-missie voor de organisatie van een referendum in de Sahara (Minurso) verlengd tot 31 oktober 2023. De kwestie Sahara blijft een twistpunt tussen Marokko en Algerije, de beschermende macht van het Polisario, dat geen diplomatieke betrekkingen meer onderhoudt met het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team