Zoeken

Wedstrijd Marokko-Liberia geannuleerd na aardbeving?

9 september 2023 - 12:40 - Marokko

©

De kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2023 tussen Marokko en Liberia zou kunnen worden geannuleerd vanwege de krachtige aardbeving die het koninkrijk in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen.

Zal Marokko vanavond Liberia kunnen ontvangen in het Grote Stadion van Agadir? De krachtige aardbeving die de provincie Al-Haouz trof in de nacht van vrijdag op zaterdag, zou kunnen leiden tot de annulering van de wedstrijd. De beving met een kracht van 7 op de schaal van Richter heeft aanzienlijke schade veroorzaakt en paniek gezaaid in Marrakech en andere steden. Volgens de voorlopige balans zijn er 820 doden en 672 gewonden, waarvan 205 ernstig. Deze balans zou nog kunnen verergeren aangezien er nog steeds naar slachtoffers onder het puin wordt gezocht.

Lees ook: Aardbeving Marokko: dodental stijgt boven 800

Met zes punten behoort Marokko tot de landen die gekwalificeerd zijn voor de volgende Afrika Cup, die zal plaatsvinden van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust. Na de halve finales van het WK-2022 in Qatar te hebben bereikt, streven de Atlas Leeuwen ernaar de Afrika Cup 2024 te winnen. Een titel die ze voor het eerst wonnen in 1976.

Bladna.nl