Zoeken

Officieel: België viert Eid ul-Fitr op donderdag 13 mei 2021

11 mei 2021 - 19:47 - Wereld

©

Moslims in België vieren op donderdag 13 mei 2021 Eid ul-Fitr, feest van het einde van de Ramadan.

Volgens de Moslimexecutieve van België werd de maansikkel die de 1e Shawwal 1442 aankondigt vanavond niet gezien.

Persbericht van de EMB

Naar aanleiding van de vergadering van de Raad der Theologen vandaag via videoconferentie kan het Executief van de Moslims van België (EMB) de moslims van België melden dat de eerste dag van de maand Chawal 1442 overeenstemt met donderdag 13 mei 2021, de dag van "Aïd Al Fitr" die het einde betekent van de ramadanmaand voor de moslimgemeenschap van ons land.

Bij die gelegenheid richt het EMB zijn beste wensen voor vrede, gezondheid, geluk en voorspoed aan alle moslimburgers en van alle andere overtuigingen.

Net als in 2020 zal Aïd anders gevierd worden zonder grote familiale samenkomsten. Het EMB wil daarbij herinneren aan enkele regels, ingesteld door de regering in de context van de pandemie met het coronavirus die wij nu meemaken:

• Twee dichte contacten naast de leden van het gezin zijn toegelaten binnen
• Tien contacten zijn toegelaten buiten behalve tussen middernacht en 5 uur, dan is enkel een bubbel van drie personen toegelaten (de avondklok werd opgeheven op 8 mei laatstleden)
• Daarbij moet bijzondere aandacht worden geschonken aan oudere, zieke of kwetsbare mensen.

Het EMB betoont zich ook solidair met iedereen die Aïd zal vieren zonder hun dierbaren te kunnen ontmoeten.

Zorg voor uzelf en de anderen.
Aid Moubarak Said.

Ook in Nederland, Spanje en het merendeel van de Europese landen wordt donderdag het Suikerfeest gevierd. In Marokko zal de datum op woensdag bekend worden gemaakt.

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens deze maand is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Aïd moubarak!

Bladna.nl