Zoeken

Officieel: België viert Eid ul-Fitr op woensdag 10 april 2024

8 april 2024 - 22:45 - Wereld

©

Moslims in België vieren op woensdag 10 april 2024 Eid ul-Fitr, feest van het einde van de Ramadan.

Volgens de Moslimexecutieve van België werd de maansikkel die de 1e Shawwal 1445 aankondigt maandagavond niet gezien.

Persbericht van de EMB

Naar aanleiding van de vergadering via videoconferentie vandaag 8 april 2024 van de Raad der Theologen, verbonden aan het Executief van de Moslims van België (EMB), is het EMB verheugd te kunnen aankondigen dat de eerste dag van het Ramadanfeest (Aïd al Fitr) woensdag 10 april 2024 is, wat het einde van de Ramadanmaand markeert, voor de moslimgemeenschap van België.

Ter gelegenheid van "Aïd Al Fitr" wenst het EMB de moslimburgers en aan alle andere overtuigingen de beste wensen voor vrede, gezondheid, geluk en voorspoed.

Wij nodigen de moslimburgers uit om dit feest met hun familie, buren en vrienden van alle overtuigingen te vieren in een sfeer van vrede en liefde.

Het EMB betuigt ook haar solidariteit met al degenen die Aïd zullen vieren zonder omringd te kunnen worden door hun geliefden.

Aïd Moubarak Said.
Namens het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

Ook in Nederland, Spanje, Frankrijk en het merendeel van de Europese landen wordt woensdag het Suikerfeest gevierd. In Marokko zal de datum dinsdagavond bekend worden gemaakt.

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens deze maand is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Aïd Moubarak Said!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team