Zoeken

EMB: Ramadan begint op zaterdag 2 april in België

1 april 2022 - 20:16 - Wereld

©

De maand Ramadan begint dit jaar op zaterdag 2 april in België. Dat bevestigt het Moslimexecutieve van België vanavond.

De moslimorganisatie laat weten dat de begindatum van de Ramadan vrijdagavond door de Raad van Theologen werd vastgesteld.

Lees ook: Officieel: Ramadan begint op zaterdag 2 april in Nederland

Volledige persverklaring:

Naar aanleiding van de vergadering via videoconferentie van de Raad der Theologen van vandaag heeft het Executief van de Moslims van België, het representatief orgaan van de islamitische eredienst, het genoegen bekend te maken dat de vastenmaand Ramadan dit jaar zal beginnen op zaterdag 2 april 2022.

Het EMB wenst de gehele moslimbevolking van België geluk en hoopt dat deze gezegende maand in het teken zal staan van wijsheid, geduld en solidariteit na twee jaren die gekenmerkt werden door de Covid19-pandemie, die waakzaamheid vereist.

Het EMB nodigt de moslimburgers uit deze maand aan te grijpen om meer te bidden voor de zieken en kwetsbaren, de overledenen en alle families die rouwen om het verlies van een of meer dierbaren.

Moge deze maand Ramadan vrede, veiligheid en geluk brengen in de hele dierbaren.

Namens het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

In meerdere andere landen waaronder Saoedi-Arabië, Nederland en Frankrijk begint de Ramadan eveneens op zaterdag. Ramadan duurt 29 tot 30 dagen en is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Bladna.nl wenst jullie allen Ramadan Moubarak

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team