Zoeken

Peugeot 208: productie verhuist van Slowakije naar Marokko

18 juni 2023 - 10:00 - Economie

©

Stellantis zou hebben besloten de productie van de Peugeot 208 volledig te verplaatsen naar de fabriek in Kenitra. Tot nu toe werd de productie gedeeld tussen de fabriek in Marokko en die in Trnava, Slowakije.

De autofabrikant heeft ook besloten om een deel van de productie van de Peugeot e-208 te verplaatsen naar de Spaanse fabriek in Figueruelas. Vanaf nu zullen de benzineversies van de auto in Kenitra worden geproduceerd, terwijl de elektrische modellen door de Spaanse fabriek zullen worden geleverd, aldus de Spaanse gespecialiseerde pers. Deze herlokalisatie gaat gepaard met een update van het ontwerp van de auto en de mechanica van de aandrijflijn.

Lees ook: Fabriek Peugeot Kenitra gaat productie verhogen

Volgens hardnekkige geruchten zou Frankrijk druk uitvoeren op de autofabrikant om de productie van de e-208 naar Frans grondgebied te verplaatsen. Carlos Tavares, CEO van Stellantis, zou echter steun van de Franse regering hebben gevraagd om dit te overwegen. De productie in Spanje zou slechts een kleine overwinning zijn voor de lokale industrie, aangezien de volgende generatie van de e-208 gepland staat voor 2026, en Frankrijk nog steeds kan onderhandelen om deze te verkrijgen.

Lees ook: Marokko: Koning Mohammed VI huldigt nieuwe fabriek Peugeot in

Spanje en Frankrijk strijden ook om de toewijzing van het nieuwe elektrische platform STLA Small van Stellantis. Spanje lijkt de bovenhand te hebben, aangezien de arbeidskosten er competitiever.

Bladna.nl