Zoeken

Nieuws over HSL spoorlijn Marrakech-Agadir

20 januari 2022 - 19:40 - Marokko

©

De Marokkaanse regering concretiseert de plannen voor de aanleg van een spoorverbinding tussen Marrakech en Agadir. De voorbereidende studies voor de spoorlijn werden reeds afgerond.

De regering heeft van dit project een prioriteit gemaakt in het plan van de nationale spoorwegmaatschappij ONCF, vertelde minister van Vervoer en Logistiek, Mohamed Abdeljalil, in het parlement. Hij voegde daaraan toe dat het project een investering van ongeveer 50 miljoen dirham vereist, meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Marokko’s hogesnelheidstrein is groener

De regering en de ONCF zetten alles in het werk om de financiering rond te krijgen aan de hand van een partnerschap tussen de openbare en de particuliere sector, benadrukte Abdeljalil. De spoorweg zal over een afstand van meer dan 230 km lopen en maakt deel uit van "een toekomstige uitbreiding tot de rest van de zuidelijke provincies".

De nieuwe treinspoor zal niet alleen bijdragen tot de ontsluiting van de hele regio, maar zal ook bijdragen aan de ontwikkeling en de economische groei ervan, vooral door de bevordering van het personen- en goederenvervoer en door een ondersteuning van de economische sectoren in het algemeen en exportactiviteiten en toerisme in het bijzonder.

Lees ook: Marokko’s hogesnelheidstrein is groener

Op lange termijn is de ONCF van plan om 1300 km hogesnelheidslijnen en 3800 km conventionele lijnen aan te leggen, waardoor 43 steden met elkaar zullen kunnen worden verbonden, aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team