Zoeken

Marokko: nieuwe zetel DGSN kost 2 miljard dirham

26 april 2019 - 16:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft woensdag de bouw gelanceerd van het nieuw hoofdkwartier van de nationale veiligheidsdienst DGSN in Rabat.

Het project zal een investering van 2 miljard dirham vergen en werd besloten na de toespraak van Koning Mohammed VI ter gelegenheid van het Troonfeest in 2016. De monarch had toen de regering gevraagd om "de politie-instelling alle nodige personele en financiële middelen te geven om haar in staat te stellen haar missies naar behoren te vervullen".

De nieuwe zetel van de de DGSN komt op een stuk grond van 20 hectare en wordt gebouwd volgens de Marokkaanse architectuurstandaarden. Alle directoraten en centrale diensten van de nationale veiligheid zullen er worden gevestigd. Er komt ook een conferentiezaal met 1200 plaatsen.

De werken zullen vijf jaar in beslag nemen. Het project begrijpt ook onder meer een parking van 1500 plaatsen, een museum over de geschiedenis van de Marokkaanse politie, een archiefruimte, een sportcomplex, residenties en onthaalruimtes.

Het hoofdkwartier van de DGSN komt in de wijk Hay Ryad in de Marokkaanse hoofdstad en zal dus gemakkelijk bereikbaar zijn via de snelweg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team