Zoeken

Nieuwe snelweg rond Marrakech

26 mei 2024 - 18:00 - Marokko

©

Nizar Baraka, Marokkaanse minister van Uitrusting en Water, heeft nieuw leven geblazen in het project voor een oostelijke ringweg om de stad Marrakech. De start van een studie voor de actualisering van het definitief ontwerp van de ringweg is hiervoor gegund.

De studie, met een budget van 3 miljoen dirham, zal zes maanden duren en omvat voorlopige en definitieve studies, evenals een verkeers- en exploitatiestudie. Het doel van de ringweg is om de verbindingen tussen de stad en belangrijke nationale wegen te verbeteren, met name de A3, RN7, RN8, RN9 en RP2017.

Lees ook: Marokko: nieuw snelwegproject

De noodzaak voor de ringweg is duidelijk geworden door de analyse van het huidige mobiliteitsaanbod rond Marrakech. De ringweg zal de reistijd voor gebruikers naar verschillende bestemmingen aanzienlijk verkorten.

Een van de belangrijkste voordelen van de ringweg is de verbinding met de toekomstige autosnelweg Marrakech-Beni Mellal. Hierdoor kan verkeer vanuit het noorden de steden Kelaat Sraghna en Beni Mellal bereiken zonder via Marrakech te rijden. De ringweg zal ook zorgen voor directe toegang tot de RN8, RN9 en RN7 vanuit het noorden van Marrakech.

Lees ook: Marokko: aanleg nieuwe snelweg van start

Naast het verkorten van de reistijden, wordt verwacht dat de ringweg ook zal bijdragen aan het verminderen van de verkeersdrukte in Marrakech en de verbetering van de luchtkwaliteit in de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team