Zoeken

Marrakech krijgt nieuwe luchthaven van 4 miljard dirham

6 juli 2014 - 23:23 - Economie

©

In Marrakech komt een nieuwe luchthaven. De actuele luchthaven van de rode stad wordt te klein ondanks de uitbreidingswerken die aan de gang zijn. Dat kondigde minister Aziz Rebbah van Infrastructuur, Transport en Logistiek aan.

Aziz Rebbah presenteerde afgelopen woensdag aan lokale raadsleden een project voor de bouw van een nieuwe luchthaven. De nieuwe luchthaven van Marrakech zal naar schatting 4,3 miljard dirham kosten en een capaciteit van ruim 10 miljoen reizigers per jaar hebben.

Volgens de minister was zijn ontmoeting met de raadsleden gericht op "de presentatie van het project om aan lokale belanghebbenden hun mening te vragen en hun behoeften te peilen". Nadien zal worden gekeken naar wat nog kan worden veranderd en wat niet.

Marrakech Menara

In de reeds bestaande luchthaven van de zuid-Marokkaans stad, Marrakech Menara, wordt momenteel verbouwd. Na de werken zal het vliegveld 9 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken. Dat is voldoende voor nu maar tegen 2025 zal de luchthaveninfrastructuur van Marrakech te klein zijn.

Momenteel gaat één derde van de toeristen die Marokko bezoeken naar Marrakech. Dat is meer dan 3 miljoen toeristen per jaar. Door het steeds groeiend aantal toeristen, zal Marrakech over 10 jaar naar verwachting jaarlijks ruim 14 miljoen luchtpassagiers verwelkomen.

Nieuwe luchthaven

Om de toeristenstroom in goede banen te leiden heeft het ministerie van Transport haalbaarheidsstudies laten uitvoeren voor de bouw van een nieuwe luchthaven en is reeds op zoek naar een locatie in een straal van 30 kilometer rond de stad. Er is nadrukkelijk aandacht voor twee locaties in Sidi Zouine en Sidi Bouatmane.

De nieuwe luchthaven zal bovendien ook de ontwikkeling bevorderen van de regio Marrakech-Tensift-Al Haouz.

Het vliegveld zal een start-en landingsbaan van 3500 meter lang en 60 meter breed hebben. Ook worden afzonderlijke gebouwen en een terminal met een jaarlijkse capaciteit van 10 miljoen passagiers voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team