Zoeken

Marokko bouwt snelweg naar Mauritanië

21 augustus 2014 - 22:59 - Economie

©

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is van plan om een snelweg aan te leggen tussen de zuid-Marokkaanse stad Guelmim en Guerguerat op de grens met Mauritanië. Dit blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd op vraag van minister Aziz Rebbah.

Er is nog niets concreets, maar zoals de Marokkaanse krant l’Économiste meldt, bestudeert de afdeling de mogelijkheid om een snelweg aan te leggen tussen Agadir, Guelmim, Tan-Tan, Laayoune en Dakhla in de Marokkaanse Sahara.

Als Marokko de snelweg aanlegt zal het zijn heel de van de overeenkomst over de aanleg van de Trans-Maghreb snelweg hebben voltooid. De Trans-Maghreb zal ruim 2500 kilometer lang zijn en Mauritanië, Marokko, Algerije, Tunesië en Libië verbinden.

Een nieuwe aanbesteding werd eveneens uitgeschreven voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek om de snelweg Fez-Oujda te verlengen tot de Algerijnse Oost-West snelweg dat sinds 2011 open is.

Trans-Maghreb snelweg in Algerije

1800 km nieuwe snelwegen in Marokko

Binnen vijftien jaar zal het snelwegennetwerk in Marokko ruim 1800 kilometer langer zijn volgens Marokkaanse minister van Verkeer Aziz Rebbah.

Marokko heeft momenteel 1500 kilometer snelwegen. Volgend jaar neemt dit aantal toe tot 1800 kilometer, met de opening van de bypassweg van Rabat (41 km) en de snelwegen El Jadida-Safi (141 km) en Berrechid-Beni-Mellal (115 km).

Waar de 1800 km nieuwe snelwegen komen is voor het moment nog niet bekend. In Marokko wordt een nieuwe snelweg tussen Marrakech en Fez verwacht. Er is ook sprake van de aanleg van een snelweg vanuit Fez-Meknes naar het noorden van Marokko, namelijk Tetouan of Tanger.

Het ministerie van Verkeer belooft voor eind dit jaar meer details over het gigantisch project. Op termijn zal Marokko 3600 kilometer snelwegen rijk zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team