Zoeken

Nieuwe klacht tegen ex-districtsraadslid Hassan Aarab in België

29 april 2022 - 11:40 - Wereld

©

Michael Freilich, een Belgisch politicus voor de Vlaams-nationalistische N-VA en voormalige hoofdredacteur van het blad Joods Actueel, heeft een klacht ingediend wegens antisemitisme tegen voormalig CD&V-districtsraadslid Hassan Aarab.

Aarab postte recent opnieuw een antisemitistische boodschap op Facebook en dat terwijl het ex-districtsraadslid in 2014 reeds door zijn toenmalige partij CD&V was berispt vanwege antisemitische Facebookposts. "Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij de Joden aan het uitroeien was", schreef hij toen. Zijn partij gaf hem een tweede kans nadat hij zijn excuses aanbood. Maar in 2021 stapte hij alsnog uit de partij, nadat hij in een nieuwe post de Israëlische vlag had vergeleken met een hakenkruis, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: België: raadslid Hassan Aarab in opspraak na reactie op Israëlische vlag

Toen Aarab zich vorige week in een Facebookpost opnieuw uitsprak, deze keer tegen de voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, Nico Volckeryck, en Kamerlid Michael Freilich, nam deze laatste een screenshot van de post en diende hij klacht in voor het aanzetten tot discriminatie, haat en geweld. "Je mag niet alle Joden gelijkstellen en ze even slecht beschouwen. Je hebt goede Joden en slechte Joden, maar de beste Jood is nog altijd een dode Jood", schreef Aarab.

Lees ook: Ouassim voor de rechter na dreigberichten tegen Nederlandse joden

Aan de redactie van Het Nieuwsblad laat Aarab weten dat hij het antisemitisme niet meer erkent. "Zolang de oorlogsmisdaden van Israël tegen Palestina niet worden erkend, erken ik antisemitisme ook niet", zegt hij. "Waarom moet ik de ene slachtoffers wel erkennen en de andere niet? Ik was er zelf niet eens bij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik voel mee met mijn moslimbroeders van vandaag."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team