Zoeken

Wurgspel kostte Rayan bijna het leven in België

14 mei 2022 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Grote ontsteltenis eerder deze week in Schaarbeek voor de ouders van de zevenjarige Rayan. Hij zette zijn leven op het spel toen hij een medeleerling probeerde te redden voor pesterijen van andere leerlingen.

Het incident vond plaats tijdens de pauze. Twee jongere kinderen speelden het gevaarlijk wurgspel "jeu du foulard" (het spel met de sjaal), met een derde kind, meldt La Dernière Heure. Rayan, die toekeek, besloot hem te helpen, maar werd zelf met een sjaal aangevallen en gewurgd. Hij werd net op tijd gered door leerkrachten.

Lees ook: Marokkaans kind maakt dodelijke val van 14e verdieping in België

Hoewel het ergste werd voorkomen, werd een klacht ingediend wegens gebrek aan toezicht. De ouders begrijpen niet hoe kinderen op een dergelijke manier kunnen worden aangevallen tijdens een pauze op school.

Lees ook: Maand cel voor Rotterdamse Ridouan die 5-jarig kind doodreed

Volgens een door bx1 geïnterviewde psychotherapeut is deze praktijk een bekend spel bij kinderen. Ze zijn zich immers niet bewust van het gevaar voor hun leven. "Het is makkelijk voor hen om grenzen te overschrijden zonder zelfmoordgedachten te hebben." Ouders wordt verzocht hun kinderen voor te lichten over de risico’s van het spelen met sjaals.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team