Zoeken

Nieuwe consul-generaal Verenigde Staten voor Casablanca

10 januari 2021 - 14:00 - Marokko

©

De nieuwe consul-generaal voor de Verenigde Staten in Casablanca wordt Lawrence Randolph. De diplomaat begon maandag aan zijn nieuwe functie. Hij komt uit Boston en spreekt vloeiend Arabisch, Frans, Duits en Spaans.

Voorheen was de diplomaat werkzaam op de Amerikaanse ambassade in Algiers. Daar leidde hij een team van 400 mensen. Randolph werkte daarvoor in Frankfurt waar hij afdelingshoofd was van Externe Betrekkingen. Hij heeft ook een jaar in Kabul gewoond en heeft daar verschillende diplomatieke missies gedaan, meldt Hespress.

In de Verenigde Staten heeft Randolph gewerkt als speciaal assistent voor staatssecretaris Kerry en Clinton. Ook gaf hij advies aan het ministerie van Buitenlandse in de VS toen de Arabische Lente begon in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hij is geen onbekende in de regio.

De Amerikaanse diplomaat heeft een BA in Internationale Betrekkingen aan de Morehouse College en een master in Management Publieke Zaken van de Columbia University. Hij studeerde een jaar Arabisch aan de Amerikaanse universiteit in Cairo, is getrouwd en heeft een dochter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team