Zoeken

Afspraken normalisatie Israël-Marokko on hold gezet?

25 januari 2021 - 14:00 - Marokko

©

Marokko wacht op de reactie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden op de Sahara-kwestie. Voordat het koninkrijk het normalisatie verdrag met Israël verder gaat uitvoeren, wil het land weten of de erkenning door de Verenigde Staten wordt teruggedraaid.

The Arabic Post meldt dat Marokko het verdrag met Israël even in de wacht heeft gezet en eerst wil kijken wat de nieuwe regering in de Verenigde Staten gaat doen.

Volgens een anonieme bron wil Marokko eerst zien of het Amerikaanse consulaat in Dakhla er daadwerkelijk komt. Voor die tijd zullen er nog geen directe vluchten tussen Casablanca en Tel Aviv plaatsvinden en andere afspraken nog niet worden uitgevoerd.

In december hebben Marokko, de Verenigde Staten en Israël een akkoord ondertekend. In het akkoord staat dat alle partijen aan het eind van januari hun verplichtingen naar elkaar toe zouden voldoen. Ondertussen heeft Israel nog geen verbindingskantoor geopend in Marokko, zijn de vluchten nog niet hervat en is het Amerikaanse consulaat nog niet ingewijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team