Zoeken

Melilla implementeert geavanceerd grensbewakingssysteem met Marokko

16 december 2023 - 09:00 - Wereld

©

Melilla heeft onlangs een geavanceerd controlesysteem voor grensbewaking geïnstalleerd. Dit systeem is het resultaat van een samenwerking tussen Thales, een grote Europese technologiegigant, en Trablisa, een Spaans beveiligingsbedrijf.

Het project, dat in minder dan zeven maanden is gerealiseerd, markeert een belangrijke stap in de verbetering van de bewaking van de grens met Marokko. Het systeem, bekend als het Integraal Surveillance Systeem, is geïnstalleerd in het Commandocentrum van de Guardia Civil in Melilla. Thales benadrukt de aanzienlijke verbeteringen die het nieuwe systeem met zich meebrengt, met de integratie van verschillende technologieën voor effectievere grensbewaking.

Lees ook: Marokkaanse migrant vliegt Melilla binnen met parapente

Volgens Miguel Bueno, projectleider, waren er diverse uitdagingen bij de implementatie van het systeem, variërend van de complexiteit van het plaatsen van de apparatuur tot het effectief coördineren tussen de verschillende betrokken partijen en het binnen strakke termijnen verkrijgen van geavanceerde apparatuur. De succesvolle realisatie van het project is volgens hem te danken aan de nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen, waaronder de Guardia Civil van Melilla.

Lees ook: Spanje zet leger in om Melilla te beveiligen

Het systeem bestaat uit vaste bewakingsstations die de Guardia Civil een uitgebreide dekking bieden voor een verhoogde bewaking van de land- en zeegrenzen. Dankzij deze nieuwe technologie beschikt de Guardia Civil nu over camera’s met een hoge resolutie, die zowel overdag als ’s nachts werken, en diverse andere sensoren. De thermische camera’s van Thales, gecombineerd met de in Spanje ontwikkelde HORUS-software, bieden een gecentraliseerd beheer en controle van het gehele systeem, wat zorgt voor een optimale analyse van de verzamelde beelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team