Zoeken

Nepadvocaat pleit voor rechtbank Rabat en wint rechtszaken

4 maart 2023 - 14:00 - Marokko

©

Een man die bekend staat bij de rechtbank van Rabat voor het winnen van talloze rechtszaken, zelfs tegen staatsbedrijven, is gearresteerd en in hechtenis genomen in afwachting van zijn proces. Hij wordt beschuldigd van "illegale uitoefening van het beroep van advocaat, oplichting en identiteitsdiefstal".

De nepadvocaat heeft bijna een jaar gepleit voor de rechtbank van Rabat. Niemand in de rechtbank merkte de fraude op. Hij heeft zelfs grote klanten weten te werven. Volgens Hespress maakte hij gebruik van de opening van het nieuwe gerechtsgebouw van Rabat om zijn activiteiten straffeloos uit te voeren.

Lees ook: Laayoune: valse burgemeester, echte oplichter

Hoewel de verdachte niet was ingeschreven bij de balie, won hij meerdere rechtszaken tegen grote bedrijven en overheidsinstellingen. Hij wist voor een van zijn cliënten in een rechtszaak tegen de nationale spoorwegmaatschappij (ONCF) meer dan 1,5 miljoen dirham te verkrijgen. Zelfs de nationale veiligheidsdienst (DGSN) heeft het moeten ontgelden door deze advocaat zonder diploma.

Lees ook: Kenitra: gouverneur was een oplichter

De fraude kwam aan het licht tijdens deze laatste zaak. Na het raadplegen van het register van ingeschreven advocaten werd duidelijk dat hij geen advocaat was. Er werd een onderzoek ingesteld, dat leidde tot zijn arrestatie en die van een van zijn medeplichtige, en vrouw die voorwaardelijk vrij werd gelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team