Zoeken

Nepkolonel deed zich voor als nauwe medewerker Marokkaanse koninklijke familie

27 januari 2023 - 19:00 - Marokko

©

De politie van de wijk Tabriquet in Salé heeft op basis van informatie van de inlichtingendienst (DGST) een persoon aangehouden die zich voordeed als kolonel met een opdracht in het Koninklijk Paleis, om burgers op te lichten.

De politie arresteerde de verdachte afgelopen weekend in een pand in Tabriquet waar hij zich schuilhield. Assabah meldt dat badges, parade-insignes, een militair infanterie-uniform, een officierspet, strepen met de rang van luitenant-kolonel, epauletten, nationale identiteitskaarten, kaarten van de Rabita van de Chorfa Idrissides, een stempel met de naam van een prinses en andere voorwerpen in beslag werden genomen tijdens zijn arrestatie. De verdachte werd maandag door het bevoegde parket aangeklaagd en blijft ter beschikking van de speurders.

Lees ook: Tetouan: oplichter deed zich voor als medewerker koninklijk paleis

De oplichter, die bekend stond als "Chérif", deed zich voor als kolonel die de leiding had over een dienst in het koninklijk paleis. Hij was geïnfiltreerd in verschillende regeringskantoren en provinciale veiligheidsdiensten. De fraudeur wordt ervan beschuldigd jongeren te hebben misleid bij het vinden van een baan, het aanvragen van een visum voor de Europese Unie of het toetreden tot het leger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team