Zoeken

Ridouan Taghi krijgt bescherming van Iran

27 oktober 2019 - 16:40 - Wereld

©

Het is meer dan waarschijnlijk dat Mocro-maffia kopstuk Ridouan Taghi door de Iraanse geheime dienst wordt beschermd. De Marokkaanse-Nederlander zou zich regelmatig naar Iran begeven.

Volgens de Telegraaf vermoedt de Nederlandse justitie dat Taghi in ruil Iraanse spionnen zou hebben geholpen bij liquidaties in Europa.

In de Tweede kamer werden daar deze week vragen over gesteld. Meerdere partijen hebben aan minister Stef Blok van Buitenlandse zaken gevraagd om opheldering te vragen aan Teheran. Wil Iran niet meewerken in het onderzoek naar de drugsbaron, dan moeten er volgens de partijen sancties komen tegen het land.

Taghi zou zich schuil houden in Dubai, net zoals meerdere andere kopstukken van de Marokkaanse maffia in Nederland. Hij zou ook regelmatig met krachtige jachtboten naar Iran reizen.

Nederland, maar ook Marokko zouden reeds de uitlevering van Taghi met Dubai onderhandelen. Met Iran verlopen de gesprekken moeilijker vanwege de gespannen betrekkingen. Taghi zou deel uitmaken van een superkartel die hij samen met Italiaanse, Ierse en Bosnische drugsbaronnen zou leiden. De organisatie zou de cocaïnehandel in Europa in handen hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team