Zoeken

Advocaat Mocromaffia kopstuk Ridouan Taghi stapt op

18 oktober 2019 - 13:40 - Wereld

©

Inez Weski, advocaat van de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi, stopt ermee. De raadsvrouw laat dat zelf in een verklaring weten.

Weski verdedigde mocromaffialeider Ridouan Taghi in het Marengo-proces. De Marokkaanse Nederlander is de hoofdverdachte in deze zaak. Volgens de raadsvrouw verloopt het proces echter niet eerlijk waardoor ze heeft besloten om te stoppen.

De advocaat oordeelt dat ze in deze zaak te weinig onderzoek mag doen naar de verklaring van kroongetuige Nabil B. en de geheime berichten die hij met Ridouan Taghi zou hebben uitgewisseld.

"De verdediging heeft inmiddels al jarenlang vruchteloos gevraagd om een volledig dossier en het mogen onderzoeken van de geheime berichten en de verklaringen van de kroongetuige.", aldus Weski die ook het feit dat haar cliënt nog voor de uitspraak van de rechter als schuldig wordt beschouwd hekelt.

Taghi zou het besluit van de raadsvrouw steunen. "Het is niet een breuk met mijn cliënt, maar een breuk met dit proces", aldus de strafrechtadvocaat in haar verklaring.

Ridouan Taghi en zijn rechterhand Said Razzouki worden van meerdere liquidaties in Nederland en Marokko verdacht. Beide landen zijn al jaren naar hen op zoek. Nederland heeft zelfs een recordbeloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die naar de arrestatie van Taghi zou leiden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team