Zoeken

Nederlandse radiozenders: "Bilal Wahib nooit geboycot"

6 november 2021 - 15:00 - Cultuur

©

Nadat bekend werd dat het Openbaar Ministerie Bilal Wahib niet gaat vervolgen voor de veelbesproken livestream op Instagram van afgelopen maart, voerde De Telegraaf een rondgang bij radiozenders om te horen hoe het staat met zijn muziek. De meeste Nederlandse radiostations blijken inmiddels opnieuw muziek van Bilal Wahib te draaien. Radiozenders Qmusic, 3FM en FunX zeggen dat er nooit sprake is geweest van een boycot en Slam! zegt dat ze zijn muziek sinds het begin van vorige maand opnieuw spelen.

Donderdag berichtte het Openbaar Ministerie dat de 22-jarige acteur en rapper Bilal Wahib niet wordt vervolgd voor het aansporen van een twaalfjarige jongen op Instagram om zijn geslachtsdeel te laten zien. Wahib maakte met zijn actie wel een inbreuk op de lichamelijke integriteit van de minderjarige jongen en is dus schuldig aan een strafbaar feit. Toch wordt er niet overgegaan tot vervolging, met name omdat het slachtoffer zelf aangaf daar geen behoefte aan te hebben. Wahib liet in juni weten dat hij een regeling met de jongen heeft getroffen. Verder houdt het OM ook rekening met de vele persoonlijke en professionele gevolgen van het incident voor de rapper.

Lees ook: Bilal Wahib: "Ik heb het zelf verpest"

Top Notch, het platenlabel van Wahib, schortte de samenwerking met de artiest meteen na het uitbreken van het nieuws op. Het label is momenteel niet bereikbaar voor een reactie op het feit dat zijn muziek overal weer te horen is, noch op de beslissing van het OM om de zaak te seponeren, schrijft De Telegraaf.

Een deel van de Nederlandse radiozenders weigerde in maart zijn muziek nog te draaien. NPO meldde toen dat ze de beslissing hadden genomen om geen muziek meer te draaien van Oussama en Bilal, tot er meer duidelijkheid zou zijn over de gebeurtenis. Maar namens 3FM en FunX zegt de NPO nu dat dj’s altijd vrij waren om platen van Bilal te draaien. Dat gebeurde in juni voor het eerst opnieuw door 3FM-dj Sander Hoogendoorn.

Lees ook: Bilal Wahib treft regeling met minderjarig slachtoffer

Domien Verschuuren, de presentator van de Top 40 die vrijdagmiddag op Qmusic wordt uitgezonden, vond het in maart ook niet gepast om het nummer 501 van Wahib te draaien. Op dat moment stond die plaat op nummer drie van de Top 40. De radio-dj voelde zich er "simpelweg niet goed bij". Een woordvoerder van de zender zegt nu dat er nooit een zenderbrede boycot is afgesproken. Slam! draait onder meer Ibiza, de nieuwste track van Wahib, die deze week ook in de Top 40 genoteerd staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team