Zoeken

Misstap lijkt einde loopbaan te worden voor Bilal Wahib

26 maart 2021 - 16:30 - Cultuur

©

Facebook en Instagram hebben acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud permanent geblokkeerd omwille van de livestream van dinsdagavond op Instagram. Voor dezelfde reden krijgt Wahib ook geen Edison Pop en haalt de politieacademie een wervingsfilmpje met hem offline. De misplaatste ‘piemelgrap’ met zware gevolgen voor een minderjarig slachtoffer, lijkt voor acteur en rapper Bilal Wahib wel het einde van zijn loopbaan te worden.

Na de livestream op Insta waarin Wahib een minderjarige jongen aanmoedigde om zijn geslachtsdeel te tonen tegen betaling, verbraken BNNVara en platenlabel Top Notch meteen alle samenwerking met de jonge duizendpoot. Nu blijkt dat Bilal Wahib en zijn Mocro Maffia-collega Oussama Ahammoud, voor de rest van hun leven ook niet meer welkom zijn op Facebook en Instagram. "In de uitleg voor deze stap wijst het bedrijf erop dat het strenge regels hanteert rondom naaktheid bij kinderen en het uitlokken hiervan", zegt techredacteur Nando Kasteleijn van NOS.

Ook de prestigieuze muziekprijs Edison Pop gaat niet meer naar Wahib. Hij zou de prijs ontvangen in de categorie Nieuwkomer voor zijn hitsingle Tigers. "Door de recente gebeurtenissen heeft de stichting besloten geen Edison aan Bilal Wahib toe te kennen en er wordt dit jaar bij hoge uitzondering dan ook geen Edison Pop uitgereikt in deze categorie", maakt de Edison Stichting bekend.

Verder hebben ook meerdere Nederlandse radiostations zoals Qmusic en de NPO-radiozenders 3FM en FunX besloten om niet langer de muziek van de in opspraak geraakte Bilal Wahib te draaien. Op donderdagavond zou de acteur bij Beau van Erven Dorens zijn kant van het verhaal doen, maar op verzoek van het slachtoffer ging dat op het laatste moment toch niet door.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team