Zoeken

Bilal Wahib verzonk na foute livestream bijna in depressie

7 juli 2022 - 19:40 - Cultuur

©

Nadat acteur, zanger en rapper Bilal Wahib in opspraak raakte door een livestream op social media, waarin hij een minderjarige kijker uitdaagde zijn geslachtsdeel te laten zien, verzonk hij bijna in een depressie. Het incident vond plaats in maart 2021 en was de aanleiding voor een zware cancelcampagne. Inmiddels heeft hij de draad weer opgepakt, bracht hij nieuwe muziek uit en gaat hij binnenkort op tournee.

Bilal Wahib kwam na de foute livestream tegen het randje aan van een depressie en een burn-out. "Mijn moeder wist pas hoe bekend ik was nadat ik helemaal de fout in ging", vertelt Wahib in het programma 30 minuten rauw. "Pas toen zag ze mij overal in de media. En ze dacht: what the fuck is dit. Ik moet hem nu straffen, niet jullie allemaal." Zijn moeder was eerst troosteloos maar inmiddels heeft zij hem vergeven. "Het gaat nu wel weer lekker", zegt hij.

Lees ook: Bilal Wahib reageert jaar later op Instagram-rel

Het Openbaar Ministerie besloot Bilal Wahib niet te vervolgen voor de livestream. Justitie oordeelde dat het om een misplaatste, uit de hand gelopen grap ging. "De rechter zei tegen mij: het is heel fucked up wat je hebt gedaan. Het was strafbaar, maar we gaan het seponeren. Want je hebt je strafzaak al gehad", aldus Wahib in het AD.

Lees ook: Bilal Wahib: "Ik heb het zelf verpest"

De zanger vond het op een bepaalde manier ook vreemd dat hij zijn excuses aan de hele wereld moest bieden. "Ik moest bij de familie zijn en bij het kind. Maar dat was al gebeurd, dat had ik al gedaan. Het moest óók nog op tv. Dat vond ik een beetje raar. Maar dat is de keerzijde van bekend zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team