Zoeken

Amsterdammers kunnen weer naar Marokko maar blijven met vragen

16 juni 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Sinds 15 juni kan er weer naar Marokko gereisd worden en dat willen duizenden Amsterdammers dan ook dolgraag doen. Het is immers voor veel Marokkaanse Nederlanders, omwille van de corona-pandemie, langer dan een jaar geleden dat ze hun familie in Marokko bezochten. Reisbureaus worden overstelpt met vragen omdat de reisregels niet helemaal helder zijn.

Rapper en ambtenaar Safoan Mokhtari heeft zijn familie in Marokko al bijna anderhalf jaar niet meer kunnen bezoeken. Hij trappelt van ongeduld en wil het liefst zo snel mogelijk het vliegtuig in. "We zijn het hele jaar zo vaak in onzekerheid geweest. We konden wel, dan weer niet. Ik heb vanmiddag een belafspraak met het RIVM om te horen wat de regels zijn", zegt hij aan AT5.

Lees ook: Marokko: PCR-test niet langer verplicht voor gevaccineerde reizigers

Touroperator Said Elamraoui heeft rechtstreeks contact opgenomen met de regering in Marokko en bevestigt dat er nog veel vragen zijn. "Marokko heeft aan het begin ook niet goed gecommuniceerd over de mogelijkheden." Hij zegt dat het belangrijk is om elke situatie apart te bekijken en een inschatting te maken van de risico’s. "Kijk, als je alleen reist is het makkelijker. Maar als gezin met kinderen die naar school moeten, moet je toch ook terug kunnen." Omdat Marokko door Nederland als gedeeltelijk oranje en een klein deel rood wordt beschouwd, moet iedereen die onvoorzien moet terugkeren de kosten voor eigen rekening nemen.

Om naar Marokko te kunnen reizen moet je ook een negatieve PCR-test die in de laatste 48 uur is afgenomen kunnen voorleggen, of een vaccinatiepaspoort als je de tweede prik minstens twee weken geleden hebt gekregen. Omdat dit voor veel mensen niet het geval is, is een PCR-test verplicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team