Zoeken

Marokkaanse in Frankrijk op straat nadat man in Marokko scheidt

28 september 2018 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een jonge Marokkaanse, moeder van een meisje van 4 jaar, leeft sinds haar scheiding van haar man in Marokko, op straat en zonder papieren in Frankrijk.

De jonge vrouw kwam een jaar na door haar moeder in 2011 te zijn uitgehuwelijkt in het Franse Toulon aan. Daar ging ze bij de familie van haar man wonen. Haar visum werd tot in 2014 verlengd, toen haar man haar voor twee weken naar Marokko meenam.

Eenmaal in het koninkrijk nam hij haar Marokkaanse paspoort af en keerde terug naar Frankrijk. De jonge vrouw beviel in Marokko. Toen ze besefte dat haar verblijfsvergunning bijna verlopen was lukte het haar om naar Frankrijk terug te keren. Bij haar aankomst waren echter "al haar spullen verdwenen" volgens Midi Libre.

De vrouw deed aangifte bij de politie en zocht hulp bij vrienden. Ze belandde uiteindelijk in Montpellier waar de autoriteiten haar verblijfsvergunning weigerden te verlengen en haar 30 dagen gaven om het land te verlaten.

In Marokko meldde haar man intussen haar afwezigheid bij de rechtbank van Errachidia en vroeg een scheiding aan. In juni 2016 weigerden de Franse autoriteiten opnieuw een verzoek voor een verblijfsvergunning aan, deze keer omdat ze gescheiden was en dus geen recht meer had om in Frankrijk te verblijven. Sindsdien leeft de jonge vrouw op straat met haar dochtertje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team