Zoeken

Nederlander betrapt met hasj claimt onwetendheid na autoreparatie in Marokko

5 november 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een Nederlander wordt in Spanje beschuldigd van een poging om in te schepen op een veerboot van Ceuta naar Algeciras met meer dan 40 kilo hasj verborgen in zijn auto.

De man riskeert een gevangenisstraf van 3 jaar en 10 maanden en een boete van 337.662,60 euro, met een aanvullende sanctie van 180 dagen gevangenis als hij de boete niet betaald. Bovendien heeft het Openbaar Ministerie verzocht om de man, na het uitzitten van tweederde van zijn straf, voor een periode van 10 jaar uit Spanje te zetten.

Lees ook: Drugsmokkel verijdeld: Europese Marokkaan vast in Sebta

Agenten van de Guardia Civil die het voertuig doorzochten, stellen dat een drugshond aangaf dat er mogelijk verdovende middelen in de auto aanwezig waren. Bij een grondige inspectie van het voertuig en de vondst van verschillende verborgen compartimenten, werd er in totaal 40 kilo hasj gevonden, verstopt in dubbele bodems in de achterbumper, onder de achterbank en in de luchtkanalen van het dashboard.

Hoewel de beschuldigde het verhaal niet volledig ontkende, beweerde hij niet te hebben geweten dat hij drugs vervoerde. Hij weigerde vragen van het Openbaar Ministerie te beantwoorden en verklaarde enkel dat hij in Marokko op vakantie was toen zijn auto defect raakte. Hij gaf aan dat een monteur zijn auto een week lang had gehouden voor de nodige reparaties. Volgens de Nederlander werd de drugs vermoedelijk in die week in zijn auto verborgen.

Lees ook: Marokkaanse hasjnetwerken vinden nieuwe zeeroute naar Spanje

Na alle partijen te hebben gehoord gaf de rechter aan dat de zaak onder beoordeling was en dat er een uitspraak zou volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team