Zoeken

Nederlander die hasj smokkelde vanuit Marokko krijgt 5 jaar cel

7 januari 2023 - 18:00 - Wereld

©

De Nederlander Martinus S. is in België in beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan drie effectief. De man smokkelde maar liefst 750 kilogram hasj vanuit Marokko naar het Belgische Zeebrugge.

De 59-jarige Martinus S. uit Arnhem ging begin maart 2020 naar Marokko, waar de coronacrisis een week na zijn aankomst een feit was. Daardoor kon de Nederlander niet naar huis en door problemen met z’n visum strandde hij in totaal anderhalf jaar in het koninkrijk, schrijft de Krant van West-Vlaanderen.

Lees ook: Nederlander in België veroordeeld voor smokkel 750 kilo hasj uit Marokko

Zijn camper werd in september 2021 vanuit Casablanca naar Zeebrugge verscheept, waar een drugshond tijdens een controle alarm sloeg. In een verborgen ruimte in zijn camper heeft de douane 750 kilo hasj aangetroffen, met een geschatte straatwaarde van 2,5 miljoen euro.

Lees ook: Arrestatie drugsbaron "Tarik de Nederlander"

Martinus S. besloot de benen te nemen na de drugsvangst, maar hij kon door een Europees aanhoudingsbevel op 21 oktober vorig jaar in Spanje gearresteerd worden. In eerste aanleg kreeg hij een gevangenisstraf van 40 maanden effectief en na zijn beroep is de straf zelfs verhoogd naar vijf jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel.

Bladna.nl