Zoeken

Protest katholieke groepen leidt tot annulering concert Bilal Hassani

7 april 2023 - 20:00 - Cultuur

©

Het concert van Bilal Hassani, gepland voor woensdagavond in de voormalige basiliek van Saint-Pierre-aux-Nonnains in het Franse Metz, werd geannuleerd vanwege een controverse over de seksuele geaardheid van de zanger. De lokale katholieke en traditionalistische gemeenschap heeft kritiek geuit op de aanwezigheid van de Marokkaanse zanger als vertegenwoordiger van de LGBTQ+ gemeenschap.

In een verklaring heeft Live Nation, de producent van de tournee van Bilal Hassani, aangegeven dat de annulering het gevolg is van bedreigingen tegen de zanger en zijn publiek. Met spijt hebben de productieteams en de artiest besloten het concert te annuleren om elk risico op spanningen te vermijden.

Lees ook: Moeder Bilal Hassani vertelt over racisme en homofobie

De controverse begon met een bericht op de blog van de groep "Lorraine Catholique" die de "ontheiliging" van de concertlocatie aan de kaak stelde en opriep tot een gezamenlijk gebed om de zonden die veroorzaakt werden door de aanwezigheid van Bilal Hassani, te herstellen. De groep noemt de concerten van de artiest "pornografie". De controverse werd vervolgens opgepikt door verschillende media dicht bij het extreemrechtse milieu op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team