Zoeken

Frankrijk weigert visum aan Marokkaanse zangeres Manal Benchlikha

12 januari 2023 - 11:00 - Cultuur

©

De situatie voor Marokkanen die een visum voor Frankrijk aanvragen, lijkt ondanks de aankondiging van een normalisatie, niet veranderd te zijn. Zangeres Manal Benchlikha ondervond dit aan den lijve.

In een bericht op haar Instagram-account uitte de Marokkaanse zangeres Manal Benchlikha haar ongenoegen over de beperkingen die nog steeds gelden voor Marokkanen die een visum voor Frankrijk aanvragen. "Ik ben ontzet en geschokt," zegt de zangeres. Volgens haar volgde ze de volledige procedure voor een visumaanvraag en diende ze een volledig dossier in.

Lees ook: Frankrijk weigert visum aan ElGrandeToto

"Ze gaven ons een stuk papier met het woord ’weigering’ erop geschreven. De reden is dat we niet hebben aangetoond dat we over voldoende middelen beschikken om in ons levensonderhoud te voorzien voor de duur van ons verblijf of om terug te keren naar ons land," legt ze uit in een video.

Lees ook: Frankrijk maakt voormalige Marokkaanse ministers belachelijk

"Dus in principe hebben we niet de middelen om naar Frankrijk te gaan. Ik wil alleen maar begrijpen wat er aan de hand is, want het heeft niets met de werkelijkheid te maken. Ik wil begrijpen waarom visa nog steeds worden geweigerd. Dit is de laatste keer dat we een visum aanvragen voor Frankrijk. We zullen een aanvraag indienen voor België, Zwitserland, Spanje of een ander land. Maar niet meer voor Frankrijk," aldus Manal Benchlikha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team