Zoeken

Marokkaanse man verliest zaak tegen Nederland en wordt uitgezet

12 april 2023 - 09:00 - Wereld

©

Farid Loukili, een 45-jarige Marokkaan die in het verleden veroordeeld is geweest voor drugshandel en van wie de verblijfsvergunning in Nederland werd ingetrokken, heeft zijn zaak voorgelegd aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in een poging om aan een uitzetting te ontsnappen. Het hof heeft echter besloten dat de Nederlandse autoriteiten in hun recht staan.

In 2017 kreeg Loukili van de Nederlandse regering te horen dat zijn verblijfsvergunning werd ingetrokken en dat hij tien jaar lang het land niet mocht betreden vanwege vier veroordelingen voor drugshandel tussen 2000 en 2012. Loukili ging in beroep tegen deze beslissing, maar verloor zijn zaak in 2019 voor de Hoge Raad meldt The dutch news.

Lees ook: Nederland zet Marokkaan uit die baby uit flat gooide

Hierna wendde Loukili zich tot het EHRM en betoogde dat de uitzetting hem zou scheiden van zijn twee kinderen, die hij kreeg met zijn Nederlandse ex-partner. Loukili kwam bovendien als peuter naar Nederland met zijn ouders en heeft nooit zijn geboorteland bezocht, behalve een enkele keer in 2013.

Lees ook: Nederland wil Marokkaanse Ilyass uit Oekraïne land uitzetten

Het EHRM oordeelde echter dat de Nederlandse autoriteiten niet onredelijk hebben gehandeld door te vrezen dat Loukili opnieuw in de drugshandel terecht zou komen. De rechters stelden ook vast dat er andere manieren zijn om contact te onderhouden met zijn twee zonen, waarvan de voogdij aan de moeder werd toegewezen en die de Marokkaanse nationaliteit niet hebben. De veertiger heeft de oudste van de twee kinderen ook nooit willen erkennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team