Zoeken

Nederland zoekt naar Marokkaanse-Belg voor overval in Amsterdam

3 maart 2022 - 09:00 - Wereld

©

Op verzoek van Nederland heeft de Belgische federale politie een opsporingsbericht uitgevaardigd tegen een Belgische Marokkaan uit Sint-Joost-ten-Noode, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een goudtransport in Amsterdam vorig jaar. De politie is ook nog steeds op zoek naar de buit.

De gebeurtenissen dateren van 19 mei 2021. Individuen beroofden het edelmetaalbedrijf "Schöne" en namen goud en andere edele metalen mee, meldt Belga. De buit bedraagt enkele tientallen miljoenen euro’s. De Nederlandse politie slaagde erin negen verdachten te arresteren. Eén verdachte kwam om het leven, terwijl vier anderen wisten te ontkomen met een deel van de buit. Onder hen bevond zich ook Ibrahim Akhlal, een 26-jarige Belgische Marokkaan, geboren in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node, tegen wie de Belgische federale politie een opsporingsbericht heeft uitgevaardigd.

Lees ook: Overvallers geldovermakingskantoor in Tetouan gearresteerd

Uit het onderzoek blijkt dat de misdadigers de overval grotendeels in België hebben voorbereid, in twee flats in Antwerpen en Zaventem. Hun laatste briefing vond plaats in Borgerhout op 18 mei 2021. De volgende dag stapten ze in verschillende voertuigen en reden naar Amsterdam, waar ze het edelmetaalbedrijf "Schöne" overvielen.

Na hun vlucht verbleef één van de verdachten enige tijd verborgen in een flat in Zaventem, zo staat in het opsporingsbericht. De politie is ook op zoek naar een donkerblauwe BMW 3-serie met een verzekerings-sticker voor Franse auto’s. Het voertuig reisde door België en Nederland met verschillende valse nummerplaten. Ze zijn eveneens op zoek naar de vermiste buit ter waarde van meer dan 4 miljoen euro in de vorm van 80 kilo platina, 1,5 kilo goudkorrels, gesmolten goudstaven en juwelen zoals gouden ringen.

Lees ook: Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor brutale overval in Nederland

De politie nodigt iedereen uit die de verdachten op de beelden van de bewakingscamera’s herkent, die weet waar Ibrahim Akhlal en zijn handlangers zich ophouden of die informatie heeft over de BMW of de buit of andere informatie over dit feit, contact op te nemen met de recherche.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team