Zoeken

Ibrahim Akhlal in Guinee opgepakt voor overval op goudtransport in Amsterdam

26 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

Ibrahim Akhlal werd vorige week opgepakt in Conakry, de hoofdstad van het West-Afrikaanse Guinee. De 27-jarige man ontsnapte in 2020 uit de gevangenis van Sint-Gillis, en zou in 2021 hebben deelgenomen aan een gewelddadige overval op een goudtransport in Amsterdam.

De Belgische politie wist de 27-jarige Ibrahim Akhlal te lokaliseren in de nacht van 16 op 17 december in Conakry, de hoofdstad van Guinee. De twintiger had er zijn toevlucht genomen sinds hij internationaal werd gezocht voor de overval op het waardetransport in Amsterdam, schrijft het AD.

Lees ook: Nederland zoekt naar Marokkaanse-Belg voor overval in Amsterdam

Akhlal werd in België veroordeeld voor vier zware overvallen en moest daarvoor een gevangenisstraf uitzitten van in totaal 21 jaar, maar hij ontsnapte in maart 2020. De Nederlandse politie identificeerde hem als één van de vier voortvluchtige verdachten van de gewelddadige overval op het goudtransport in Amsterdam.

Een groep criminelen ramde op 19 mei 2021 de poort van het bedrijf Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord. De bewakers werden vastgebonden en er werd met automatische geweren in de lucht geschoten om omstanders op een afstand te houden. De daders gingen ervandoor met een buit van goudstaven en edelmetalen ter waarde van 14,5 miljoen euro, waarvan een deel nog steeds spoorloos is.

Lees ook: Wie is Zouhair B, de Marokkaanse drugsbaron die in Dubai is gearresteerd

De verdachten waren van plan om in Broek in Waterland over te stappen in onopvallende auto’s, maar werden klemgereden door een grote politiemacht. Eén van de overvallers werd doodgeschoten door de politie en vijf anderen werden gearresteerd. Vier van hen vluchtten naar Rotterdam en werden daar gefilmd door bewakingscamera’s, terwijl ze rustig over straat liepen. Eén van hen werd herkend als de 26-jarige Brusselaar Ibrahim Akhlal. België heeft inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team