Zoeken

West Ham: einde voor Nayef Aguerd?

31 december 2023 - 18:00 - Sport

©

De Marokkaanse centrale verdediger Nayef Aguerd gaat West Ham verlaten. De Engelse club overweegt om twee spelers aan te trekken tijdens de transferperiode in januari om de Atlas Leeuw te vervangen.

West Ham hoopt volgens plaatselijke media op een bod van 30 miljoen pond voor de 27-jarige Marokkaanse international. West Ham-manager David Moyes heeft zijn oog laten vallen op Bundesliga-verdedigers Jonathan Tah en Dan-Axel Zagadou als mogelijke vervangers. Er lijkt een voorkeur uit te gaan naar Tah, een sleutelspeler van Bayer Leverkusen onder leiding van Xabi Alonso, boven de Franse verdediger Zagadou, die na een contractvrije transfer van Borussia Dortmund naar VFB Stuttgart snel zijn waarde heeft bewezen.

Lees ook: Saïd Benrahma en Nayef Aguerd: een verhaal van vriendschap

Nayef Aguerd heeft recentelijk moeilijke tijden gekend. Vanwege een ziekte reisde hij niet met West Ham mee voor de 2-0 overwinning tegen Arsenal. Manager Moyes bevestigde de slechte gezondheidstoestand van Aguerd, maar gaf geen verdere details over de verwachte duur van zijn afwezigheid.

Lees ook: Nayef Aguerd weigerde dik salaris in Saoedi-Arabië

De Atlas Leeuw, die in juni 2022 voor 26,7 miljoen pond van Rennes naar West Ham kwam, heeft indrukwekkende prestaties geleverd in Londen. Hij scoorde een cruciaal doelpunt tegen Southampton in april, waarmee hij zijn club behoedde voor degradatie. De club steeg van de 19e naar de 14e plaats en ontsnapte zo aan de degradatiezone. De 27-jarige speler heeft ook bijgedragen aan de overwinning van zijn club in de Europa Conference League. Ondanks interesse van verschillende Premier League clubs en teams uit Saoedi-Arabië tijdens de zomertransferperiode, koos de de jonge verdediger ervoor om in Londen te blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team