Zoeken

Nayef Aguerd: zijn liefdesverklaring aan zijn moeder (video)

27 augustus 2023 - 12:00 - Sport

©

In een interview heeft de centrale verdediger van West Ham, Nayef Aguerd, die een cruciale rol speelde in de historische prestatie van de Atlas Leeuwen op het WK-2022 in Qatar, een eerbetoon gebracht aan zijn moeder, zijn "superwoman".

"Voor mij is zij een superwoman. Ze heeft alles voor me gedaan", vertelde Nayef Aguerd in een interview met CNN. Zijn moeder is zijn inspiratiebron en motivatie. "Zeg niet dat je arm bent omdat je alleen maar aan geld denkt. We zijn niet arm, je bent gezond, slim en je kunt studeren, je bent in goede staat, je krijgt drie maaltijden per dag, waarom zou je zeggen dat je arm bent?", vertelde ze hem vaak. Motiverende woorden die het karakter en de persoonlijkheid van de Marokkaanse centrale verdediger hebben gevormd.

Lees ook: Van Kenitra naar de Premier League: het succesverhaal van Nayef Aguerd (video)

Zijn doel, zegt hij, is om zijn moeder trots te maken. "Veel spelers hebben doelen. Ik heb het niet over prijzen of clubs, maar over persoonlijke doelen. Voor mij is het mijn doel om mijn moeder trots te maken, al sinds ik een kind was, en ik zal niet stoppen. Ik ben 27 jaar oud, en zelfs als ik 35 ben, is het mijn doel om haar trots te maken. En zelfs wanneer ik stop met voetballen en besluit iets anders te doen, zal dat altijd zo blijven tot mijn laatste adem."

Tijdens het interview sprak Nayef ook over de vieringen van de Atlas Leeuwen met hun moeders op het veld na de wedstrijd tegen Portugal op het WK (1-0 voor Marokko). "Het was niet iets dat we van tevoren hadden gepland", gaf hij toe. "Als we op school zijn - om een voorbeeld te geven - en goede resultaten behalen, slagen voor een examen of zoiets, is de eerste persoon die we het vertellen onze moeder, en niet onze vader. Het is normaal. In het voetbal is het hetzelfde."

Lees ook: Hakim Ziyech en Nayef Aguerd, wie maakt de beste Marokkaanse thee? (video)

"Als we de eerste wedstrijd winnen en je ziet je moeder de wedstrijd kijken, wil je natuurlijk als een kind met haar dansen en zeggen: ’Ik ben zo blij, we hebben het gedaan’. Dat is alles. Nu, wanneer ik met mijn moeder praat, vraagt ze zich altijd af: ’Wanneer is de volgende competitie?’ Ze denkt al aan andere wedstrijden.", aldus Nayef Aguerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team