Zoeken

Van Kenitra naar de Premier League: het succesverhaal van Nayef Aguerd (video)

13 april 2023 - 22:00 - Sport

©

De Marokkaanse profvoetballer Nayef Aguerd is te zien in een nieuwe documentaire over zijn inspirerende traject, van het voetballen in de straten van Kenitra tot zijn toetreden tot Premier League team West Ham als centrale verdediger.

"Premier League Stories - Nayef Aguerd", is de titel van de nieuwe documentaire die het professionele traject van de in Kenitra geboren Marokkaans international traceert. Nayef Aguerd werd opgeleid aan de Mohammed VI Football Academy in Salé, maakte zijn profdebuut bij de Marokkaanse club FUS Rabat, speelde voor de Franse clubs Dijon en Rennes, voordat hij in juli 2022 in de Engelse Premier League bij West Ham United kwam, met een contract van 30 miljoen pond inclusief bonussen (ongeveer 35 miljoen euro) voor een periode van vijf jaar.

Lees ook: Hakim Ziyech en Nayef Aguerd, wie maakt de beste Marokkaanse thee? (video)

"Ik vind het verhaal van Aguerd ongelooflijk. Hij is het symbool van een Marokkaans kind dat in Marokko heeft gespeeld, in Marokko is geboren en de beste competitie ter wereld heeft weten te bereiken", aldus Julien Laurens, een Franse voetbaljournalist. "Voor de Marokkaanse kinderen beleefde Aguerd een Hollywoodverhaal", voegde hij eraan toe.

Zijn ernstige enkelblessure, die bijna een einde maakte aan zijn eerste seizoen in de Engelse topsport, is een van de meest memorabele en ontroerende scènes in de documentaire. In 2022 onderging Aguerd een enkeloperatie nadat hij zich had geblesseerd in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Rangers. "Twee weken lang kon ik na de operatie nauwelijks bewegen. Ik zat dus in een hotel en nam veel pijnstillers", zegt de Marokkaanse verdediger in de documentaire.

Lees ook: Nayef Aguerd’s enorme blunder (video)

Ook de historische en uitzonderlijke prestaties van het Marokkaans elftal op het WK-2022 in Qatar komen in de film aan bod. "Ik zal dit toernooi nooit vergeten", aldus de man voor wie spelen voor het nationale team een jeugddroom was. De huidige waarde van Aguerd op de transfermarkt wordt geschat op 32 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team