Zoeken

Nawal saboteert enkelband en vlucht tijdens proefverlof in Nederland

9 april 2021 - 11:20 - Wereld

©

De 20-jarige Nawal A., die veroordeeld werd in de geruchtmakende SM-woningoverval in de Zwijndrechtse Dahliastraat, is op de vlucht voor justitie. Ze keerde onlangs niet terug van proefverlof.

Nawal A. kreeg in maart vorig jaar een celstraf van 33 maanden voor haar aandeel in de gewelddadige beroving van een bewoner van een flatwoning in de Zwijndrechtse Dahliastraat. Ze maakte toen een SM-seksafspraak met het slachtoffer die ze met veters vastbond aan zijn bed, waarna zij drie mannen de flatwoning binnenliet. De Zwijndrechtenaar moest onder bedreiging van een vuurwapen onder meer de codes van zijn pinpas en zijn internetbankieren geven.

A. beweerde dat haar mededaders haar chanteerden met het verspreiden van naaktfilmpjes en -foto’s van haar. Ze zei dat ze gedwongen werd tot prostitutie. De drie mannelijke mededaders kregen de hoogste straffen, 42 tot 48 maanden cel. Maar de rechters vermoedden ook dat A. haar rol "kleiner probeerde te maken dan die in werkelijkheid was" en gaven haar 33 maanden cel.

Nawal A. werd na negen maanden gevangenis in augustus vorig jaar overgeplaatst naar de Beperkt Beveiligde Inrichting van de gevangenis in Utrecht en mocht als gevolg daarvan ook een keer per maand met verlof. Dat ging een tijdje goed tot ze op 7 februari van dit jaar niet meer terugkwam. Ze belde om te zeggen dat ze vertraging had. Het OM zegt dat de reclassering om 17.15 uur de Dienst Justitiële Inrichtingen op de hoogte bracht van sabotage aan heer enkelband. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de 20-jarige die op 13 juli dit jaar door haar goed gedrag in de gevangenis voorlopig vrij moest komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team