Zoeken

Riffijnse activiste Nawal Ben Aissa krijgt geen visum voor Nederland

13 april 2019 - 13:40 - Marokko

©

Nawal Ben Aissa, bekende Riffijnse activiste van de Hirak-beweging, heeft geen visum gekregen om op 12 april naar Nederland te reizen voor een conferentie over sociale gerechtigheid.

Volgens de jonge vrouw werd haar paspoort door de autoriteiten geannuleerd. Ze kreeg dat te horen toen ze vrijdag met haar minderjarige zoon op de luchthaven van Nador was om een vlucht naar Nederland te nemen.

"Toen ik deze ochtend op het politiekantoor van de luchthaven van Nador aankwam, vertelden ze me dat mijn paspoort door het ministerie van Binnenlandse vragen was geannuleerd en dat ik niet mocht reizen.", aldus Ben Aissa in een verklaring aan persagentschap EFE.

De agenten vertelden haar dat haar paspoort, maar ook dat van haar zoon, die beiden tot 2023 geldig waren, waren geannuleerd.

Nawal Ben Aissa was in februari vorig jaar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 500 dirham veroordeeld voor "het aanmoedigen tot het plegen van overtredingen, deelname aan een verboden demonstratie en het beledigen van overheidsambtenaren". Haar straf werd in januari door het hof van beroep in Al Hoceima bevestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team