Zoeken

Janet helpt minderbedeelden aan een maaltijd tijdens Ramadan

20 april 2021 - 15:00 - Wereld

©

Als slachtoffer van de toeslagenaffaire kon de Haagse Janet vorig jaar vaak geen behoorlijke maaltijd eten. Haar bewindvoerder bood geen oplossing en haar koelkast was bovendien stuk, waardoor ze ook geen eten kon bewaren. Via Facebook kwam restaurant Uno op haar pad. Daar kunnen mensen met financiële moeilijkheden een maaltijd gaan nuttigen. Nu wil zij het initiatief dat haar heeft geholpen meer bekendheid geven.

Janet kwam door de toeslagenaffaire onder toezicht van een bewindvoerder te staan. "Mijn bewindvoerder deed niet veel, wat betekende dat ik helemaal niks had. Daarnaast was mijn koelkast kapot. Normaal kun je voor een paar euro iets uit de verspillingsbakken bij de Jumbo halen, maar ik kon ook niets bewaren in de vriezer", vertelt Janet in het AD.

Maar toen kwam ze via Facebook bij restaurant Uno in Den Haag terecht. Een initiatief voor mensen die het niet breed hebben. Tijdens de Ramadan kunnen ze daar een maaltijd ophalen dankzij donaties van anderen. "Ik weet niet hoe ik anders de maand had moeten doorkomen", zegt Janet. Nu haar situatie terug beter is wil zij het initiatief bij andere mensen in nood introduceren. "Ik had me voorgenomen om een donatie te doen zodra het weer zou kunnen". Daarnaast plaatste ze een bericht op Twitter, waarin zij mensen oproept dit initiatief te ondersteunen.

Haar bericht werd breed opgepikt. "Zoveel reacties, zoveel gedeeld en zoveel mensen hebben gedoneerd", zegt Janet. "Met mijn bericht wil ik mensen bewust maken van dit initiatief en dat je je niet hoeft te schamen om er gebruik van te maken." Vorig jaar werden er maar liefst 20.000 maaltijden uitgedeeld. "Dan zie je dat mensen het nodig hebben. Ik hoop oprecht dat ze genoeg donaties zullen binnenhalen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team