Zoeken

Rechtshandhaving: de nationale veiligheid zwarte schaap

12 oktober 2011 - 19:00 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdiensten hebben de slechtste reputatie in Marokko in vergelijking met andere veiligheidsdiensten in het land, zoals het leger en douane- en civiele bescherming, aldus de wekelijkse Al Watan Al An in zijn nieuwste editie.

De nationale veiligheidsdiensten zijn over de afgelopen 16 maanden betrokken geweest bij 70 schandaalzaken waarin 161 van haar leden verwikkeld zijn, volgens het Marokkaanse weekblad.

De Koninklijke Rijkswacht komt op de tweede plaats met 29 zaken en 86 betrokken rijkswachters, gevolgd op de derde plaats door territoriale overheid met 22 gevallen en 30 medewerkers.

De betrokken personen worden allen vervolgd voor afpersing, chantage, omkoping, verwaarlozing van taken, wangedrag, marteling en misbruik van macht.

De hulptroepen doen het beter met "slechts" 17 zaken en 59 betrokken ambtenaren op dezelfde periode. Een kolonel major, een militaire inlichtingenofficier, een luitenant-kolonel en een commandant staan op de lijst van mensen die in deze schandalen worden vervolgd. Allen hebben betrekking op internationale drugshandel, smokkel en het niet naleven van de militaire regels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team