Zoeken

Opnieuw terroristische cel opgedoekt in Marokko

3 oktober 2011 - 13:00 - Marokko

©

De Nationale Brigade van de gerechtelijke politie (BNPJ) heeft een terroristische cel dat werkte met al-Qaeda, ontmanteld. De vijf leden van de cel werkten tussen Casablanca en Salé en één van hen is een familielid van de voormalige emir van het Al-Qaeda-netwerk in Noord-Irak, aldus een verklaring van het Directoraat-generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN).

De vermeende terroristen die trouw hadden gezworen aan Ayman Al-Zawahiri, de huidige leider van al-Qaeda, hadden nauwe banden gesmeden met het netwerk in Syrië, Irak, Turkije, Jemen en Somalië.

De vermoedelijke terroristen die van plan waren aanslagen te plegen tegen westerse belangen in Marokko, wilden ook toeristische sites en gevangenissen aanvallen.

De leden van deze cel worden ervan verdacht in relatie te zijn geweest met de vermeende auteur van de aanval op het koffiehuis Argana in Marrakesh, Adil El Atmani, aan wie ze advies over explosievenproductie zouden hebben gevraagd.

De vijf manen zullen voor de rechter verschijnen na afloop van het onderzoek. Zij worden ook nog beschuldigd van het hacken van bankkaarten en grote sommen geld op die manier te hebben verzameld voor terroristische cellen in Somalië.

Eind september was reeds een ander terroristische cel gelinkt aan Al Qaeda, genaamd "Al Battar Squadron" opgerold door de BNPJ.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team