Zoeken

Ontmanteling Al Qaida-cel in Marokko

26 september 2011 - 11:00 - Marokko

©

Een terroristische cel genaamd "Al Battar Squadron" en geleid door een man in relatie met Al Qaeda en leiders van terroristische organisaties in Jemen, Afghanistan, Somalië, Libië, Irak en andere landen, werd vorige week ontmanteld door de gerechtelijke politie (BNPJ), meld het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De drie aangehouden verdachten moesten een kamp van Al Qaeda in de islamitische Maghreb (AQIM) buiten Marokko aansluiten, om er een militaire opleiding te krijgen en vervolgens terug te keren naar Marokko om er aanslagen te plegen tegen de veiligheidsdiensten en westerse belangen.

De verdachten waren van plan leden van de Marokkaanse veiligheidsdiensten te vermoorden om hun wapens nadien te gebruiken voor terreuraanslagen.

Volgens officiële bronnen, heet de emir van de terroristische cel Mouad Irchad. De man, 30 en omschreven als gevaarlijk, was manager van een informaticabedrijf.

Zijn twee medeplichtigen zijn Youness Ayad, 22 en halfbroer van Mouad Irchad, en Mohamed Khaïrdinne, bewaker dat reeds voor terrorisme werd veroordeeld in 2006.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team