Zoeken

Nasser Zefzafi vandaag voor de rechter

1 augustus 2017 - 12:47 - Gemeenschap

©

Nasser Zefzafi verschijnt vandaag voor de rechter. De protestleider werd afgelopen weekend niet door Koning Mohammed VI vergeven en wordt dus nog steeds in de Oukacha gevangenis in Casablanca vastgehouden.

Zefzafi zal vandaag door de Procureur des Konings bij het Hof van Beroep in Casablanca worden gehoord. Tijdens de zitting zullen bewijzen worden gepresenteerd van de beschuldigingen die tegen hem lopen. Dat vertelde zijn advocaat Mohamed Ziane aan La Dépêche.

“Het parket zal bewijzen presenteren die tijdens het onderzoek werden verzameld. We zullen alle video’s, foto’s en andere bewijsmateriaal in hun bezit bekijken. Het parket zal ook bewijzen moeten tonen van de buitenlandse financieringen die mijn cliënt zou hebben ontvangen.”, aldus Ziane.

Het is de derde keer dat Zefzafi voor de rechter verschijnt. De Hirak-leider had tijdens de twee eerste zittingen alle beschuldigingen ontkend, met name dat hij geld uit het buitenland had ontvangen of dat de beweging separatistische doelen heeft.

Nasser Zefzafi riskeert jaren celstraf. Hij wordt vervolgd voor het “ in gevaar brengen van de staatsveiligheid, vandalisme, poging tot moord, plundering van meerdere regio’s en het ontvangen van geld voor propaganda activiteiten om de eenheid van het koninkrijk te schenden”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team