Zoeken

Nasser Zefzafi beschuldigt partijleider van samenzwering tegen Mohammed VI

22 november 2017 - 16:40 - Marokko

©

Dinsdag werden ernstige beschuldigingen geuit door een van de advocaten van de Hirak-activisten. Isaac Charia stelde dat de leider van de PAM-partij, Ilyas El Omari, Nasser Zefzafi had aangemoedigd om een complot tegen Koning Mohammed VI te smeden.

De beschuldigingen zijn des te ernstiger daar ze in een rechtbank werden geuit. Volgens de advocaat moedigde de voorzitter van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima aan het begin van de protesten Nasser Zefzafi aan om direct de Koning aan te vallen. De protestleider weigerde echter tegen de monarchie samen te zweren.

"Ik vraag uw eervolle rechter om de ernst van deze beschuldigingen te controleren", verklaarde de advocaat toen de rechter hem op de betekenis van zijn uitspraken wees.

Nasser Zefzafi wordt sinds mei dit jaar vastgehouden. Hij zal in de komende dagen over de beschuldigingen tegen de partijleider worden ondervraagd.

Ilyas El Omari heeft gisteravond op de beschuldigingen gereageerd. Hij ontkent de hele zaak en eist de opening van een onderzoek om "de waarheid vast te stellen". El Omari gaat ook aangifte doen tegen Zefzafi’s advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team