Zoeken

Nasrdin Dchar openhartig over breuk met vrouw

2 maart 2024 - 18:30 - Cultuur

©

Acteur Nasrdin Dchar (45) is openhartig over zijn leven in zijn nieuwe autobiografie ’Nasrdin’. In een interview met Margriet bespreekt hij zijn angsten, de maatschappij, zijn gezin en de breuk met zijn vrouw.

Nasrdin Dchar, die in 2011 een Gouden Kalf won voor zijn rol in ’Rabat’, hekelt de angstcultuur in Nederland. Die is "heviger dan ooit," stelt hij. Als kind van Marokkaanse ouders ervoer hij zelf de druk om te compenseren voor zijn ’anders-zijn’.

Lees ook: Nasrdin Dchar openhartig over leven, geloof en carrière

De breuk met zijn vrouw Amy na 23 jaar samenzijn was een dieptepunt. "Op een gegeven moment kwamen er verleidingen om de hoek kijken," aldus Nasrdin Dchar. Gelukkig vonden ze elkaar weer. "Dat gras bleek totaal niet groener. Gelukkig kwamen we tot elkaar en bleek de liefde er weer te zijn."

De huidige wereldgebeurtenissen maken de acteur somber. "Dat wat in de wereld gebeurt, heeft heel veel impact op mij, op Amy en ons gezin." Hij beseft dat hij hierdoor niet altijd de beste man en vader is. "Mijn vrouw en kinderen verdienen mijn aandacht en op het moment voelt het alsof er een sluier over mijn blijdschap hangt."

Lees ook: Nieuwe uitdagingen voor Nasrdin Dchar

Na twee decennia hard werken, kiest Nasrdin Dchar nu voor zijn gezin. Hij wil meer tijd met hen doorbrengen, Marokkaanse les volgen om de taal aan zijn kinderen te leren en zijn horizon verbreden. De behoefte "om door te knallen van rol naar rol" is er niet meer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team