Zoeken

"Nasrdin Dchar openhartig over leven, geloof en carrière

28 november 2023 - 19:00 - Cultuur

©

Nasrdin Dchar, 45-jarige Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst, presentator en recent ook schrijver, deelt in een openhartig interview in het weekendmagazine Mezza zijn persoonlijke strijd met paniekaanvallen, chronische twijfel en een gevoel van verscheurdheid.

Dchar erkent dat deze innerlijke demonen mogelijk hebben bijgedragen aan zijn succes in zowel theater als televisie. Zijn recent uitgebrachte autobiografie ’Nasrdin’ onthult de angsten en onzekerheden die hij ervaart, zelfs ten aanzien van zijn familie, die tot voor kort niet op de hoogte waren van het boek.

Lees ook: Nieuwe uitdagingen voor Nasrdin Dchar

In het interview bespreekt Nasrdin Dchar zijn ervaringen met rollen in populaire series zoals ’Het gouden uur’ en ’Mocro Maffia’. Hij vertelt over de worsteling met zijn Marokkaanse identiteit in zijn carrière, zoals zijn rol in ’De geschiedenis van de familie Avenier’, waarin hij in eerste instantie een positief beeld van een Marokkaanse Nederlander portretteerde, maar later in conflict kwam met het scenario.

Nasrdin Dchar spreekt ook open over zijn relatie met het geloof en hoe dit zijn leven en carrière beïnvloedt. Ondanks dat hij zichzelf als een goede moslim beschouwt, wijkt hij af van sommige traditionele aspecten. "Ik drink nooit een druppel alcohol en gebruik geen drugs. Ik geef om mijn medemens en laat mijn stem horen als ik onrecht zie. Wat dat betreft ben ik een voorbeeldmoslim. Of toch niet. Ik heb een relatie met een vrouw die niet gelooft. Ik had seks voor het huwelijk. Ik acteer. Ik ga graag uit om te dansen en als kind at ik op de voetbalclub stiekem weleens een frikandel", zegt de bekende acteur in het interview.

Zijn strijd om acceptatie binnen de theaterwereld als zelfgemaakte man na afwijzing door de toneelacademie in Utrecht, wordt ook belicht. Hij benadrukt de druk die hij voelt als tweede generatie Marokkaanse Nederlander om succesvol te zijn, mede ingegeven door de offers van zijn ouders.

Lees ook: Nasrdin Dchar zet na 20 jaar theater-carrière op pauze

2023 was een jaar van persoonlijke hoogtepunten voor Nasrdin Dchar, waaronder het presenteren van ’The Life Trail’ en het ontvangen van de titel ’Greatest Man 2023’ van het mannenmagazine JFK. Hij spreekt over zijn toekomstige regisseursrol in de ’Mocro Maffia’-spin off ’Taxi’ en de impact van zijn vaderschap op het verminderen van zijn angsten. Zijn strijd met twijfel blijft echter een constante in zijn leven en carrière.

Bladna.nl